Salonunuzun havasını değiştirecek 5 ipucu

Evimiz kişiliğimizi yansıtır. Aynı zamanda da en çok vakti burada geçirdiğimiz için gün içerisindeki ruh hâlimizi ve enerjimizi direkt olarak etkiler. Bu nedenle de ev dekorasyonumuzun zevkimizi yansıtan ve bize keyif veren bir şekilde yapılmış olması çok önemlidir.

Üstelik dekorasyon için bütün mobilyalarınızı değiştirmeye ya da evde duvarlar yıktırmanıza da hiç gerek yok! Küçük dokunuşlarla salonunuzun tüm havasını değiştirecek 5 önerimizi uygulamanız yeterli.

1. Aksesuarları ve eşyaları azaltın

Uygun fiyatlı ve fazla vakit almayacak bir dekorasyon için mobilyalar ve halılar yerine yeni aksesuarlar deneyebilirsiniz. Fakat her şeyden önce salonunuzun gereğinden fazla kalabalık olmadığından emin olmalısınız. Biblo ve vazo gibi süs eşyalarını olabildiğince azaltmanız salonunuzu daha büyük gösterecek, daha ferah bir his yaratacaktır.

2. Bir renk teması oluşturun

İşin doğrusu iç mekan tasarımı konusunda eğitim almadıysak renk uyumu konusunda zorluk yaşamamız normal. Tek renk salonlar da tekdüze ve sıkıcı olabiliyor. Bu yüzden de bir renk teması oluşturmak en kolay yöntem olabilir. Öncelikle, salonunuzdaki değiştiremeyeceğiniz renkleri düşünün. İnternet üzerinde bulabileceğiniz pek çok program uyumlu renk temaları yaratabiliyor. Salonunuza hakim renkleri girdikten sonra size aksesuarlarda kullanabileceğiniz renkleri öneren bu programlar sayesinde örneğin lacivert ve gri renklerin ağırlıklı kullanıldığı salonunuza hardal sarısı minderler ekleyerek daha dramatik bir hava yaratabilirsiniz. Renk teması oluşturduktan sonra aksesuar alışverişleriniz çok daha kolay ve hızlı olacak, renk konusunda kafa yormak zorunda kalmayacaksınız.

3. Kokulu mumları deneyin

Salonunuzun havası sadece görüntü değil aynı zamanda da koku olarak da değişirse tam anlamıyla yenilenmiş olacaktır. Kokulu mumlar sayesinde bu iki alanda da bir yenilik yapılabilir. Kokulu mumlar yakıldığı zaman sıcak bir görüntü oluşturduğu gibi kokuları da ruh halinize iyi gelecektir. VAVANA kokulu mumlar bu iş için biçilmiş kaftandır. Şık cam kavanozlar içinde satılan VAVANA mumlar sehpanızın ya da konsolunuzun üzerinde çok şuk duracaktır. Aynı zamanda da pek çok farklı kokusu içinden size hitap edeni seçerseniz salonunuzda bambaşka bir hava yakalayabilirsiniz.

4. Canlı ve yeşil bitkiler edinin

Dünyanın en uygun fiyatlı ve en güzel aksesuarları arasında yeşil bitkiler yer alıyor. Kimi zaman hiçbir ücret ödemeden, sevdiklerinizin büyütmüş olduğu bitkilerinden bir parça kök alarak dahi sahip olabileceğiniz yeşil bitkiler büyüklüğü ve tarzı nasıl olursa olsun her salona büyük güzellik getirir. Deve tabanı, minyatür incir ağacı, eğrelti otu ve daha onlarcası bulunan iç mekan yeşil bitkileri, gündüzleri salonunuzun havasını temizleyecek, huzurlu ve göz zevkine hitap eden aksesuarlar olacaktır.

5.Çubuklu oda kokularını deneyin

Kokulu mumların iç mekanın havasını değiştirme konusundaki başarısına yukarıda değindik fakat farklı oda kokularının farklı etkileri olabiliyor. Örneğin çubuklu oda kokuları kokulu mumların aksine sürekli olarak bir koku yayıyor. Cam şişenin içine koyulan çubuk sayısıyla doğru orantılı olarak odadaki kokunun yoğunluğu değişiyor. Bunu göz önüne bulundurarak salonunuzun görsel karakteristiğine yakışacak ve sizin de hoşunuza giden bir çubuklu oda kokusu seçerek salonunuzu tek bir aksesuarla baştan yaratabilirsiniz. VAVANA çubuklu oda kokularının arasında her zevke uygun bir koku bulmak mümkündür. Aynı zamanda şık cam kavanozları sayesinde salonunuza taze bir kokunun yanında şıklık da getirmiş olacak.

Shop now

You can use this element to add a quote, content...